Sundsvall

Dragonsförlust mot Solna

I basketligan för herrar förlorade Sundsvalls dragons igår bortamatchen mot Solna men 87-84. Dragons hade kommandot i matchen långa stunder men det var till slut Stockholmslaget som kunde avgöra i slutskedet.

Tillbaka i Solnahallen - men i en annan tröja.

Då fick den nyblivne Sundsvallsspelaren Mats Levin ännu en gång lämna hallen med en förlust, 84-87.
– Nu vet vi att vi måste rätta till vårt försvar, säger Levin.

Med någon månad kvar till säsongspremiären valde Mats Levin att lämna Solna. Ny klubb blev i stället mästarlaget Sundsvall, laget som han förlorade SM-finalen mot så sent som i maj.

I basketligans tionde omgång vände han "hemåt" och ställdes mot sitt gamla lag, sina före detta medspelare - och kompisen Lesli Myrthil.
– Det var konstigt att värma upp mot fel korg. Men det här var en match som jag har sett fram emot. När det blev klart med klubbytet snackade Lesli och jag direkt om det här och det blev också lite extra krydda, säger Mats Levin. Det var något som Myrthil höll med om.
– Med en serie på 40 matcher blir det väldigt mycket slentrian. Det är kul med sådana här matcher och det var roligt att möta Mats.

Lagen har gjort upp om SM-guldet två år i rad. 2008 vann Solna. 2009 fick Sundsvall revansch och vann klubbens första guld någonsin.

Fjolårets finalserie sträckte sig över sju matcher, var tät och tuff. Precis så var mötet mellan lagen i Solnahallen och matchen avgjordes med knappa minuten kvar då amerikanen Andrew Mitchell först satte två straffar och följde upp med en trea. Solna gick upp till 84-80 och vann till slut med 87-84.
– Jag förstår inte varför man envisas med att ta på sig en polotröja inför en sån här match, säger Björn Hjalmarsson, tränare i Solna.

Mest av allt var han nöjd med lagarbetet i Solna.
– Vi jobbar oss tillbaka från två underlägen och vinner den här matchen. Enormt skönt att slå Sundsvall, säger han.

 TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista