Västernorrland

Polisstationen läggs ner

Det är nu bara knappt en månad kvar innan polisstationen i Kvissleby försvinner för gott. Istället blir det en kvarterspolislokal.

Byavaktsföreningen har alltid haft ett nära samarbete med polisen. Calle Renberg tror att deras arbete kommer att bli viktigare när poliskontoret försvinner och ersätts av en så kallad kvarterspolislokal, bemannad endast sex timmar i veckan.

Även i Bredbyn och Junsele kommer man att använda sig av kvarterspolislokaler, men först väntar man på att polisstationernas hyreskontrakt ska löpa ut. Polisstationerna i Bjästa, Fränsta och Husum kommer också att läggas ned. Där kommer det inte, som på de andra orterna, att finnas en kvarterspolis. Utan man får man förlita sig på polisen på centralorterna.

Orsaken till nedläggningarna är att spara pengar på lokalhyra. Men också att för att få fler fordon tillgängliga på centralorterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista