Västernorrland

Hockeyn i botten

Länets stolta lag i hockey - Timrå och Modo - ligger verkligen illa till i Elitserien. Sist och näst sist - det skulle i dagsläget innebära kvalspel för båda lagen för att få fortsätta spela i Elitserien.

Timrå och Modo kan behöva förstärka med nya spelare, men ekonomin är mycket ansträngd redan nu i inledningen av säsongen.

Pengar - pengar och åter pengar - det är det som styr elitidrotten i dag.

Serietabellen är egentligen en aktiebörs - där lagen i topp har de största inkomsterna.´Både Timrå och Modo har en budget den här säsongen på drygt 30 miljoner kronor - bara när det gäller spelarlöner - det är bland de lägsta i Elitserien

När det gäller Modo spekuleras det - som vanligt - om Peter Forsberg.

Enligt uppgifter ska det komma en uppgörelse idag mellan Sportchef Fredrik Andersson och Forsberg - men det är inte alls troligt - eftersom inga förhandlingar förs.

Peter Forsberg tränar däremot för fullt. Men Modos sportkommitté kommer inte att ta några steg innan Forsbergs besked kommer.
Christer Jonasson
christer.jonasson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".