Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Timrå

Planer på "stor-skola" presenterade i Timrå

Det kan komma att bli en "Stor-skola" i Timrå med plats för 600 elever i årskurs 6 till 9.

I går kväll hölls det ett informationsmöte på Sörbergeskolan om det eventuella ombygget där planerna redovisades för föräldrar.

– Vi ska göra fyra små skolor i den här stora byggnaden, säger Hans Nordin, rektor på Sörbergeskolan till Sveriges Radio Västernorrland.

Skolsituationen på fyra olika skolor i Timrå måste ses över, enligt Sörbergeskolans rektor Hans Nordin. Detta på grund av att byggnaderna har blivit gamla och måste renoveras om de ska fortsätta användas till skolverksamhet men det är också ett sjunkande elevantal på vissa skolor.

– Vi har gjort en översyn över hur man skulle kunna organisera en effektiv och bra 6-9 skola och en lösning är att investera pengar på ett enda skolbygge som blir bra - istället för att renovera på fyra olika ställen, säger Hans Nordin till Sveriges Radio Västernorrland.

Området unikt ur skolsynpunkt

Enligt planerna så kommer skolan att byggas ut på den plats där Sörbergeskolan ligger. Enligt rektor Hans Nordin är området helt unikt ur skolsynpunkt eftersom skolan redan har ett centralkök, parkeringsplatser men även en omgivning med fotbollsplaner, elljusspår och ishallar.

Att Sörbergeskolan ligger nära Timrå Gymnasium är också en fördel enligt Hans Nordin.

– Vi vill ju naturligtvis att våra elever ska välja Timrå gymnasium som första alternativ när de går vidare efter att ha studerat på Sörbergeskolan, säger Sörbergeskolans rektor Hans Nordin.

Inga beslut tagna

Under måndagskvällen presenterades planerna på den nya stora 6-9 skolan för föräldrar som har elever i årskurs 5 och 6. Än är inga beslut tagna om ”stor-skolan” ska byggas eller inte men om planerna blir verklighet så kommer den nya skolan att stå klar 2012. Ett beslut kommer att fattas i kommunfullmäktige den 30:e november.

– Om allt går enligt planerna kommer den nya skolan att vara klar höstterminen 2012, säger Hans Nordin.

Namnet inte klart

Skolan kommer inte att heta Sörbergeskolan utan istället namnges med ett nytt namn. Vad skolan kan komma att heta är inte klart ännu.Therés Ulander

theres.ulander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".