Henrik Mähler, Marcus Bäckström och Ahmed Sajet vill ha en ny skatehall. Foto: Anna Ahlström
Örnsköldsvik

Namninsamling för ny skatelokal

Skatelokalen i Örnsköldsvik stängdes i slutet av sommaren när kommunen skulle spara pengar. Men skateboardåkarna kämpar nu för att få en ny lokal.

Henrik Mähler, Marcus Bäckström och Ahmed Sajet är några av de som samlar in namnunderskrifter och håller kontakt med kommunen. De tycker att skatebordåkning är en sport som borde uppmärksammas.

- Du blir stärkt både fysiskt och psykiskt. Du får motgångar och misslyckas med trick men när du sedan klarar dem utvecklas du personligen och det stärker dig. Du lär dig komma över målen. Det är riktigt kul också, säger Henrik Mähler.

Många stödjer killarnas kamp för en skatelokal. De har samlat in närmare 500 namnunderskrifter och bara under lördagen fick de ihop över 300 namn.

- Det gick rätt lätt att samla in namn, säger Ahmed Sajet.

Han säger att det finns runt 90 skateboardåkare i Örnsköldsvik och på vintern behöver de en lokal.

- Det kommer alltid nya unga som vill börja men eftersom det inte finns någon lokal nu så lägger de oftast ner, säger Ahmed Sajet.

Representanter från tekniska kontoret ska undersöka vilka lokaler som finns tillgängliga. På fredag ska killarna träffa representanter från tekniska kontoret och från kultur- och fritidsnämnden för andra gången. Marcus Bäckström tror att möten och namnunderskrifter kan påverka politikerna.

- Bara vi försöker tillräckligt hårt så borde vi kunna ändra på saker, säger han.

Anna Ahlström
anna.ahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".