Viktig vinst för Timrå

I elitseriehockeyn vann igår Timrå på hemmaplan mot Djurgården med 4-3. En viktig vinst som innebar att Timrå som ligger sist i tabellen fick kontakt med lagen ovanför.

När Timrå fick kris på backar. Då fick Gabriel Karlsson lämna centerrollen och kliva ner på en backplats.

När jumbolaget Timrå är i riktig poängkris blev Gabriel en räddande ängel igen - med ett solomål och ett målgivande pass räddade han trepoängaren till Timrå när Djurgården besegrades med 4-3.
– Det blev lite onödigt tufft i kväll. Vi borde ha stängt igen matchen efter 4-1. Men vi blev nästan för övertända i ambitionen att göra ett femte mål och öppnade upp oss lite onödigt, konstaterade den 29-årige matchvinnaren.

Djurgården tappade inte modet trots underläge med 1-4. Efter två mål av Andreas Holmqvist och Kyle Klubbertanz inom loppet av 59 sekunder hade Djurgården fått 3-4 och hade kontakt igen.
– Det kändes aldrig som om det vara någon vara. Vi skärpte till försvarsspelet och i tredje perioden var det vi som förde spelet och skapade de flesta och farligaste målchanserna. konstaterade Timråbacken.

Matchens solonummer
Gabriel Karlssons 3-1-mål var matchens soloprestation. -Vi var satt under rejäl press och jag skulle bara åka ut med pucken ur egen zon. När ingen attackerade så åkte jag bara vidare och så krånglade jag mig förbi en spelare vid Djurgårdens blå. Då såg jag att jag hade skottläge och lyfte iväg pucken, berättade Karlsson.

Han hörde att det klingade till.
– Jag trodde att pucken träffat stolpen. Men när publikens jubel bröt loss så förstod jag att jag prickat rätt.

Trots segern ligger Timrå kvar på elitseriens jumboplats.
– Kvällens trepoängare var oerhört viktig. Nu känner vi att vi fått kontakt med lagen ovanför strecket. Kan vi fortsätta att kriga till oss trepoängare kommer vi att börja klättra i tabellen.

Mål i power-play
Gabriel Karlsson låg också bakom det mål som blev matchavgörande. Elitseriens sämsta lag i power-play lyckades äntligen göra mål i numerärt överläge.
– Vi vet att vi måste spela enklare. Få pucken mot mål och jobba in den.

Sagt och gjort. Gabriel Karlsson drar iväg ett skott mot Djurgårdens mål och där finns kanadensaren Martin Sonnenberg och sticker fram klubbladet så att pucken smiter in bakom Gustaf Wesslau.

Timrå lyckades bryta förlusttrenden. Efter tre raka förluster blev det seger. För Djurgården blev det nu tredje raka förlusten.
– Det var en tung dag på jobbet. Försvarsmässigt var vi inte med, konstaterade assisterande Djurgårdstränaren Tomas Montén.

Båda lagen slarvade rejält i försvarsarbetet i egen zon. Det var Djurgården som slarvade mest. Och det straffade sig.

När Djurgården lyckats reducera till 3-4 så drog man på sig allt för många utvisningar för att ha ork att sätta Timrå under press i jakten på en kvittering.

(TT)