Sundsvall

Svensk mästare häktad

Igår häktades 31 personer av fem olika tingsrätter i landet misstänkta för bland annat grovt dopningsbrott. I Sundsvall häktades sju personer varav en 26-årig kvinna, ursprungligen från Sollefteå, som vunnit SM-medaljer i kroppsbyggnad, Body Fitness.

Det var i onsdags som polisen slog till mot en rad personer runt om i landet som misstänktes för dopningsbrott. Omkring 40 personer greps varav de flesta begärdes häktade.

På fredagen häktades 31 personer av fem olika tingsrätter. I Göteborg häktades sex personer, i Karlstad åtta, i Malmö fyra, i Sundsvall sju och i Örebro sex personer.
– Det som är genomgående är att de är misstänkta för grovt dopningsbrott. Sedan tillkommer grovt smugglingsbrott på rätt många av dem och grovt penninghäleri på flera, säger Börje Öhman, informationschef vid polisen i Västernorrland, till TT.

Alla som häktades i härvan kommer nu att föras till häkten i Gävle, Härnösand och Umeå.
– Vi kommer att utreda på två fronter, en i Umeå och en i Sundsvall, säger Börje Öhman.

Dessutom sitter en kvinna i förvar hos spansk polis efter att ha gripits i Malaga i onsdags. Hon kommer att begäras utlämnad. En man är också internationellt efterlyst.

Vid onsdagens razzia beslagtogs en stor mängd dopningspreparat. Beslagen var så stora att polisen kan komma med en sammanställning över hur mycket som togs tidigast i början av nästa vecka.

På fredagen gjorde polisen ytterligare ett stort beslag av dopningsmedel. Beslaget gjordes i Malmö i ett lagerutrymme vid arbetsplatsen till en av dem som häktades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista