Landstingets ekonomi blöder. Nu ser det också ut som att landstinget kan bli utan pengar från regeringens kömiljard. Foto: Anders Wiklund/SCANPIX
Västernorrland

Landstinget riskerar bli utan köpengar

Det ser illa ut för landstinget Västernorrland vad gäller att få ta del av regeringens kömiljard som delas ut till landsting som klarat att korta vårdköerna.

För västernorrlands del är det 28 miljoner kronor som står på spel och man ligger mycket nära den siffra som krävs, nämligen att 80 procent av patienterna inte ska behöva vänta mer än tre månader.

Risken är stor att det fattas några procent eller bara enstaka promille för att nå det målet, enligt landstingsledningens bedömning idag. Klart besked väntas inom en vecka.

Det som i alla fall redan är klart är att landstinget får fem och en halv miljon kronor för att man lyckats korta köerna till barn- och ungdomspsykiatrin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista