Västernorrland

Inget nyårsrevyande i Örnsköldsvik

Hur ser framtiden ut för länets nyårsrevyer? Bra i Kramfors, aningen tveksamt i Sundsvall och med många frågetecken i Örnsköldsvik. Nolatoksarevyn i Örnsköldsvik hade uppehåll ifjol och kommer inte tillbaka i år heller. Framtiden ter sig därför mycket oviss.

- Vi har flera yngre i gänget som har blivit föräldrar. Och vi själva i kärntruppen som kört sedan 1984 har väl inte samma energi längre, säger Benka Forsberg som var med och startade upp Nolatoksrevyn 1984.

Nu ska revygänget i Örnsköldsvik träffas i februari för att definitivt avgöra om det finns någon framtid i stan.

- Vi har delat ut en anteckningsbok till var och en, finns det inga uppslag i februari nedskrivna så ser det dystert ut, konstaterar Benka Forsberg.

I Kramfors däremot ser det helt annorlunda ut. 55 busslaster med besökare är bokade. Något av ett rekord för revyn som för ett antal år sedan flyttade. Från Ullånger till Kramfors.

- Just för att vi har mycket folk utifrån har vi gjort om revyn och innehållet, säger Nils-Gunnar Nilsson, textförfattare. Det har blivit flera inslag som rör hela landet.

I Härnösand har revyandet legat nere i flera år. Bland annat beroende på höga hyror för teaterlokaler.

I Sundsvall däremot bjuds det på två lokalrevyer runt nyåret. Dels den i Sundsvall, dels den i Njurunda.

- Intresset från publiken verkar bra, säger revyansvarige Stefan Bäckström.

- Jag har dock lite onda aningar inför framtiden. Utbudet är så stort idag att vi har en knivskarp konkurrens.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista