Västernorrland

Fortsatta kostnadsminskningar 2010

De kostnadsminskningar på personalområdet, som Landstingsstyrelsen beslutade om i juni 2009, fortsätter att gälla för 2010, enligt beslut i Landstingsstyrelsen idag. Man lättar dock på stoppet för utbildningar och konferenser, men kräver stor restriktivitet på området.

Bakom beslutet ligger att man bedömer att landstingets ekonomi kommer att vara fortsatt ansträngd under 2010. Därför behåller man de beslutade restriktionerna. Det handlar om anställningsstopp - eller strikt anställningsprövning - begränsning av resor i tjänsten och möten, vidare semesterförläggning, lönesättning, övertidskompensation, friskvård och intern representation. Dessutom ska man också vara mycket restriktiva med investeringar.

- Eftersom Landstinget Västernorrland är en kunskapsorganisation är utbildning viktig för att följa med i utvecklingen. Därför lättar vi något på de restriktionerna, liksom för konferenserna, säger landstingsstyrelsens ordförande Ewa Söderberg.

Folktandvården undantas från restriktionerna inom personalområdet, eftersom verksamheten till stora delar är intäktsfinansierad. Kostnadsminskningarna får därför här ske enligt delvis andra principer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista