Örnsköldsvik

Modo förlorade sexpoängsmatch

Modo hade först bra grepp om bortamatchen mot Brynäs i elitseriehockeyn igår, men tappade och Per Svartvadet konstaterar att Brynäs seger med 3-2 gjorde att de drog i från i tabellen vid kampen kring kvalstrecket.

– Naturligtvis vet vi ju att det är tätt runt strecken, och vi hade läge att avgöra den här matchen, det är det vi grämer oss lite över, säger Per Svartvadet.

Inga skador i världen ser ut att kunna stoppa Brynäs. Trots att truppen är rejält decimerad vann Brynäs elitseriemötet hemma mot Modo med 3-2.

Passande nog avgjorde en av lagets verkliga grovjobbare; Jonathan Granström.

Efter första perioden hade Modo ett järngrepp om matchen. Ledningen med 1-0 var i underkant med tanke på matchbilden.

Men Brynäs fick matchpendeln att svänga inom loppet av 38 sekunder tidigt i andra perioden. Två slagskott från ungefär samma kvadratmeter på isen, från Magnus Kahnberg och Sebastian Lauritzen, borrade sig upp i krysset på plockhandsidan bakom Modomålvakten Niklas Svedberg.

Modos kvittering ändrade inte matchbilden speciellt mycket men sedan Jonathan Granström gjort 3-2 för Brynäs åtta minuter in i sista perioden blev det Modo för hela slanten. Hemmaspelarna såg ut att gå på knä men vägrade ge upp. De kämpade och slet, och det gav tre mycket viktiga poäng i kampen om en plats i slutspelet. Tack vare segern har nu tabellåttan Brynäs sex poäng ner till Modo som finns på nionde plats.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".