Västernorrland

Skottlossning vid rånarjakt

Polisen i Västernorrland har varit ute i natt och sökt beväpnade rånare i skogarna mot hälsingesidan, i trakterna av Stöde och Matfors. I Älgered mellan Bergsjö och Hassela sköt rånarna mot en privatperson som hade följt efter i bil.

Det var strax före halv elva i går kväll som Gävleborgspolisen larmades om att tre beväpnade män trängt sig in i en 60-årig mans bostad på en ort i Nordanstig, där mannen också har sitt företag i anslutning till bostaden.

Gärningsmännen band och hotade mannen med vapen. Men rånet avbröts av okänd anledning och männen flydde i ett fordon i riktning norrut. Mannens 32-årige son följde efter rånarna i bil och men blev beskjuten och avbröt jakten. Han undkom oskadd och rånarna färdades vidare mot Västernorrland.

Västernorrlandspolisen hittade senare en brinnande bil som tros vara flyktbilen på länsväg 305 i närheten av Viggesjön söder om Stöde. Där slutar också spåren efter rånarna så här långt, enligt polisen. Polisen har med flera patruller sökt efter misstänkta gärningsmän, men under tidiga morgonen avbröts den yttre spaningen, enligt länsvakthavande polisbefäl i Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".