Timrå

Timrå förlorade igen

Förlustraden för Timrå fortsätter. Igår förlorade laget mot Färjestad hemma med 3-5. I matchen ledde Timrå med 3-2 med bara sju minuter kvar men på sju sekunder vände Karlstadslaget till seger.

Från helvete till himmel tar det nio sekunder. Fråga Färjestads hockeyspelare, de vet.

Karlstads hockeystoltheter var på väg mot sjunde raka förlusten när Kent McDonell och Marcus Paulsson vände matchen till seger med var sitt mål inom loppet av nio sekunder.
– Vi behövde verkligen den här segern, sade Färjestads tränare Per-Erik Johnsson efter 5-3-segern i Timrå.

Det såg riktigt nattsvart ut för Färjestad 8:20 in i den sista perioden. Den tekniske och spelskicklige forwarden Dragan Umicevic hade just gjort ett oförsvarligt misstag. Han försökte som sista man dribbla bort Timo Pärssinen - men misslyckades.

Pärssinen knycker pucken och får åka helt solo med Henrik Karlsson i Färjestads målbur. Den 32-årige finländaren klipper kompromisslöst in 3-2.
– Dragan gör mycket fint med pucken - när han gör det på rätt ställe på isen, konstaterade Färjestadstränaren, som kände tyngden av ytterligare en förlust lägga sig på sina axlar.

Men den här gången ville Färjestads spelare inte ge upp kampen.

Skarpskytten Kent McDonnel fick ett tillfälle att avlossa ett skott - kanske inte från ett drömläge precis, men kanadensarens skott prickade rätt och det var kvitterat till 3-3.

Misstag avgjorde
Det var ingen tillfällighet att det var ett misstag som avgjorde matchen, för det här matchen där misstagen radas upp hos båda lagen. Timråbacken Petr Caslava skulle några sekunder efter kvitteringsmålet rensa ut pucken ur egen zon - men prickade Marcus Paulsson. Paulsson drog först bort backen Patrik Nevalainen innan han lade pucken bakom Timrå-målvakten Anders Lindbäck.

Snabbare vändning av matchen kan man knappast uppleva. Nio sekunder från helvete till himmel. – Ja, visst var det så det kändes. Men det känns otroligt bra att hela laget bidrog till att bryta den trist förlustraden. Det är ingen enskild spelare som ska hyllas, utan det var lagets förtjänst, sade Per-Erik Johnsson.

Femte raka förlusten
Timrås kräftgång fortsätter - det här var femte raka förlusten och drömmen om en slutspelsplats verkar allt mer avlägsen.
– Jag tyckte att vi hade bra kontroll på matchen när vi lyckats vända underläge 1-2 till 3-2. Det kändes stabilt, sade Timråtränaren Challe Berglund som även han blev helt tagen på sängen av Färjestads supersnabba vändning av matchen.
– Vi var värda mer än så här, det känns riktigt tungt att inte få med oss en enda poäng, sade Challe Berglund.

Challe satsade på att kvittera i slutminuten och plockade ut målvakten. Men det var inte Timrås kväll kunde Timråtränaren konstatera när Ari Vallin prickade in 5-3 i tom bur.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".