Örnsköldsvik

Stjärnsmäll för Modo

Modo åkte på en storförlust på hemmaplan mot Djurgården med hela 2-7. Tränaren Miloslav Horava tog på sig förlusten helt själv.
– Det är mitt jobb som coach att se till att spelarna är disciplinerade. Det lyckades jag inte med.

Mål på de tre första skotten - fem mål på åtta skott i första perioden.

Djurgården vinner med 7-2 borta mot Modo efter en smått osannolik match. Sedan Jimmie Ölvestad gjort fem mål!

29-årige Jimmie Ölvestad verkade nästan generad efter klang- och jubelföreställningen mot Modo. – Ni vet ju att jag inte är någon utpräglad målskytt direkt. Så det här var någon form av jackpot. Någon gång under en karriär händer sådant här, och ikväll var det min tur.

Så du har inte gjort fem mål i en match tidigare?
– Något hat trick har jag väl gjort, men inte fem i A-laget. Skulle vara någon gång i pojklaget, men det tror jag inte.

Ölvestad gjorde 0-3, 1-4, 1-5, 1-6 och 2-7 i en mycket märklig match. Modos målvakter och försvar bjöd på det mesta och Djurgården och framförallt Ölvestad tackade och tog emot. Modo vann skotten med 31-19.
– Allt studsade helt plötsligt in, log Ölvestad.

Han tog sitt fjärde mål som bevis för det. När han fick pucken vid långsargen av Modos målvakt Roman Malek, och skickade den mot tom kasse.

Mattias Timander hann emellan, men rensningen tog på hans backpartner Per Hållberg och pucken gick i nät! -Det var en sådan kväll, sade Ölvestad, som förutom de fem målen också hade en assist.

Hans Djurgården är elitseriens formstarkaste lag just nu och tog fjärde raka segern. -Vi har gått som tåget ett tag nu, har en väldigt hög arbetskapacitet.

Inte minst kedjan med Ölvestad, Marcus Nilsson och Kristoffer Ottosson, som nu gjort 60 poäng tillsammans. -Vi har verkligen hittat rätt de två, tre senaste veckorna, sade Ölvestad.

Djurgården befäste med segern - den första borta mot Modo sedan 2004 - tredjeplatsen. Assisterande tränaren Tomas Pontén verkade smått chockad efteråt.
– Den sjukaste match jag varit med om. Vi var absolut inte bra, men det kvittar ju när allt går in. Till och med de puckar vi inte är på.

Modo är kvar i ingenmansland och med torsdagsmatchen som måttstock är slutspel närmast en utopi.

Möjligen kan Peter Forsberg och Markus Näslund i högform ta laget dit. De var inte med mot Djurgården. Forsberg besväras fortfarande av revbensskadan, Näslund sades ha feber.

Tränaren Miloslav Horava tog på sig förlusten helt själv.
– Det är mitt jobb som coach att se till att spelarna är disciplinerade. Det lyckades jag inte med.

Har du funderat på att ställa din plats till förfogande?
– Det vore för enkelt att bara ge upp och kliva av, men jag är beredd på att få sparken.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".