Sundsvall

Privat vårdcentral på gång i Skönsmon

Flera privata vårdcentraler är på gång i länet efter att det sedan årsskiftet blivit fritt fram att driva privata vårdcentraler i Västernorrland.

Bland annat är det högst troligt att den tidigare landstingsdrivna vårdcentralen i Skönsmon snart öppnas igen, men den här gången i privat regi.

Läs fler nyheter om privata vårdcentraler:

Det är Hassan Suleymanpur som är en av dem som driver "Familjeläkarna Mitt" i Fränsta som har långt framskridna planer på att starta en privat vårdcentral i Skönsmon. Det kommer att ta ungefär tre månader innan allt är klart.

Hassan Suleymanpur uppger att planen är att ha tre läkare där och därtill tre specialister knutna till vårdcentralen. Sammanlagt planeras det bli personal på ett 30-tal personer och öppettiderna kan bli 8 - 20.

Bo Enheim utredare på ledningsstaben på Landstingskansliet uppger att det finns planer på privata vårdcentraler på flera håll i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".