Västernorrland

Handel med begagnade bilar minskar

Försäljningen av begagnade bilar i länet minskade under förra året med 5,1 % jämfört med året innan, enligt biltestföretaget BilCert. För bilhandlare i länet minskade begagnatförsäljningen med 5,4 procent, medan handeln mellan privatpersoner minskade med 4,7 procent.

Biltestföretagets vd Fredrik Grundsell säger att det är neddragningar och allmän oro som lyser igenom i siffrorna och att de flesta län i landet har haft en positiv utveckling för bilhandlarna, men alltså inte i Västernorrland.

Dock vände det i december, men det är för tidigt att säga att det är ett trendbrott.", säger Fredrik Grundsell, vd på biltestföretaget BilCert. Privatmarknaden minskade med 4,7 % under 2009.

Under 2009 bytte 19 624 bilar ägare mellan privatpersoner i Västernorrlands län. Det är en minskning med 4,7 % jämfört med året innan. Det var få län i Sverige som hade en ökad försäljning av begagnade bilar mellan privatpersoner.

- Man var försiktig under 2009 och köpte kanske hellre en bil av en bilhandlare än av en privatperson, om man överhuvudtaget bytte bil, avslutar Fredrik Grundsell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".