Västernorrland

Fyra kvinnor prästvigs idag

Idag vigs nya präster som ska tjänstgöra i Härnösands stift. Det är biskop Tuulikki Koivunen Bylund som genomför prästvigningen och det är hennes första prästvigning som biskop. Det är första gången som en kvinna förrättar en prästvigning.

Fyra kvinnor kommer att vigas till präster:

· Tove Norrfelt, 23 år. Hon är uppväxt i Rossön, i Strömsunds kommun, och bor nu i Sundsvall. Musik är ett stort intresse och hon har tidigare vikarierat som kantor. Hon börjar arbeta i Sundsvall Gustav Adolfs församling.

· Carola Sjölind Westin, 51 år. Hon kommer från Österbotten i Finland men bor sedan 20 år i Själevad. Hon flyttade till Sverige sedan hon träffat sin blivande man. Hon har tidigare arbetat inom sjukvården, bland annat inom skolhälsovården i Finland och som distriktssköterska i Sverige. Hon börjar arbeta i Örnsköldsviks församling.

· Malin Hagström, 35 år. Hon bor i Sundsvall och är uppväxt på Alnön. Hon har tidigare arbetat på hamburgerrestaurang och inom hemtjänsten. Hon gillar musik och katter, och hon smider planer på att snart ta MC-körkort. Hon börjar arbeta i Hässjö, Ljustorp och Tynderö församlingar.

· Evelina Johansson, 25 år. Hon är född och uppväxt i Sollefteå. Hon gillar att dansa, till exempel folkdans, och hon är även intresserad av historia. Hon börjar arbeta i Nätra och Sidensjö församlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista