Nu måste alla krafter samlas för att underlätta för dem som mister sina jobb, säger Bo Källstrand. Foto Ulla Öhman
Västernorrland

Varsel förvånar landshövdingen

Landshövding och varselsamordnare Bo Källstrand blev förvånad över att det blev så många som 700 som varslas och därmed riskerar att förlora sina jobb från länssjukhuset i Sundsvall, när landstinget tvingas till besparingar.

– Nu ska alla inblandade aktörer samlas för att styra upp de resurser som finns för att underlätta för de människor som förlorar sina jobb, säger landshövding Bo Källstrand.

Han har därför sökt kontakt med landstingsledningen för att de alla tillsammans inom de närmaste dagarna ska kunna lägga upp en strategi.

– Men det är klart att det här kommer naturligtvis att få allvarliga konsekvenser för sundsvallsregionen, det är väldigt mycket folk det handlar om, säger han.

Han tror också att alla precis som han själv blev tagna på sängen av att det skulle bli så många som 700 som nu riskerar att förlora sina jobb.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".