Peter Forsberg. Foto: Håkan Nordström/SCANPIX/Arkiv
örnsköldsvik

Forsbergs revbensskada värre igen

Förhoppningen om att Peter Forsberg ska göra comeback igen i morgondagens bortamatch i Karlstad mot Färjestad sprack efter träningen idag. Forsberg klev av isen efter halva träningen.

– Jag känner av revbensskadan. Det blir nog svårt att spela igen på torsdag, säger Peter Forsberg till TT.

Skadeproblemen fortsätter för Peter Forsberg.

– Peter har fortfarande för ont för att kunna spela. Det blir ingen match den här veckan eller under nästa vecka, konstaterade Modos matchläkare Kim Thorsen.

Forsberg tvingades kliva av isen efter halva träningen på onsdagen. I stället för en förväntad comeback i elitserien tvingas han stå ytterligare en vecka vid sidan av rinken. Modo som är i skriande behov av poäng i jakten på en slutspelsplats kommer att få klara sig utan "Foppa" mot Färjestad i Karlstad på torsdag samt mot Luleå hemma på lördag och troligtvis även mot Timrå hemma nästa torsdag.

Modo har haft svårt att vinna utan sin superstjärna som svarat för 15 poäng i de tio matcher han spelat i Modo den här säsongen.

– Självklart vill jag vara med och spela och hjälpa till. Vi är väl medvetna om tabelläget, vi måste ju vinna ett antal matcher för att kunna ta oss över strecket. Men det är bättre att vila en vecka ytterligare än att tvingas till en ny vila på fem-sex veckor om jag får en ny smäll, säger Peter Forsberg.

Forsberg skadades i en match mot Rögle den 28 november. Två veckor senare, den 10 december stod han på isen igen, men efter en tuff uppvaktning av Frölundas Joel Lundqvist tvingades Forsberg kliva av och han har varit skadad sedan dess.

– Jag provade ju mot Frölunda trots att jag hade ont, och det kanske var lite dumt. Nu vill jag inte slå upp skadan igen, den måste få en chans att läka ihop, säger Peter Forsberg med en viss frustration i rösten.

Det gör fortfarande rejält ont i revbenen.

– Jag har sprickor i två revben och en flisa har lossnat på ett tredje revben. Någon liknande skada har jag inte åkt på tidigare, trots att jag varit med om ett antal skador under karriären, säger Peter Forsberg.

Det är inte aktuellt för Forsberg att chansa och spela halvskadad.

– Man tycker att jag skulle kunna spela och försöka hålla mig undan de värsta smällarna. Men det går inte, jag känner mig själv för väl. Är jag på isen vill jag ge allt i varje situation och då måste jag kunna gå för fullt i närkamperna.

Spricker OS-drömmen?

Alla fans till den svenska hockeylandslaget Tre Kronor börjar känna en viss oro för att "Foppa" ska missa OS i Vancouver, det är ju bara en månad kvar.

– Det är klart att jag vill hinna spela så många matcher som möjligt innan OS, säger Forsberg.

TT: Börjar du känna dig orolig för att du ska tvingas tacka nej till OS?

– Än är det ingen fara med OS, men kommer jag inte igång igen så finns det ju en gräns när jag tvingas ge upp OS, men där är vi inte än. Min förhoppning är att jag ska vara med och kunna gå för hundra procent, säger Forsberg eftertänksamt.

– Jag har så många sköna minnen från OS och jag vill inte ens tänka tanken på att inte kunna delta i Vancouver, säger Forsberg som varit med om att vinna OS-guld i Lillehammer 1994 och i Turin 2006.

Ove Byström/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista