Återigen hotad: simhallen i Själevad. Foto Lennart Sundwall
Örnsköldsvik

Själevads simhall hotas

Återigen är simhallen i Själevad hotad. Örnsköldsviks kommun har inte råd att renovera samtliga fem simhallar som finns ute i kommunen.

– Själv tycker jag att det är en rättvisefråga, säger Roger Burland, ordförande i nämnden för teknik och service. Människor som bor ute på landsbygden ska inte behöva åka in till stan för att lära sig simma!

Förutom Paradisbadet finns det simhallar i Köpmanholmen, Bredbyn, Själevad, Husum och Björna. Simhallarna i Bredbyn och Husum har varit stängda sedan i somras. Eleverna i de aktuella skolorna bussas nu för att klara simundervisningen. Det finns en projektering som berättar att det kostar 25 miljoner kronor att åtgärda de båda simhallarna.

– De pengarna har inte nämnden, vi måste gå till kommunstyrelsen för att klara av det säger, säger Roger Burland.

Förhoppningarna är att simhallarna kan öppna igen till hösten. Då står Köpmanholmen på tur. Och sedan tror Roger Burland att pengarna definitivt är slut.

Och då ligger simhallen i Själevad återigen risigt till. En simhallsutredning från 2004 pekade ut Själevad som en nedläggningsobjekt.

Roger Burland: ”Det är den simhallen som kräver mest när det gäller renovering”

När kommer det att politiskt beslut?

– Vi socialdemokrater måste bestämma oss inom ett eller två år, säger Burland.

Blir det före valet i höst?

– Vet inte!

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista