Telefonen går varm på Hoppets stjärnas kontor i Kärrsjö, utanför Örnsköldsvik. Lennart Eriksson är verksamhetschef där. Foto: Anna Ahlström
örnsköldsvik

Stödinsatser till Haiti

Just nu går telefonerna varma på hjälporganisationen Hoppets Stjärnas kontor utanför Örnsköldsvik. Där jobbar de med att kontakta de medarbetare och skolor på Haiti som de fortfarande inte lyckats nå efter jordbävningen där upp emot 100 000 personer kan ha dött. Hoppets Stjärna har ansvar för tolv skolor och ett barnhem i Haiti.

De har också tio medarbetare på plats i Haiti och av dem har man nått alla utom en. Hjälporganisationens barnhem som ligger i den del som drabbats värst av jordbävningen har klarat skalvet och även minst två av Hoppets Stjärnas skolor har klarat sig utan större skador. De tio övriga skolorna har man fortfarande inga uppgifter från. Det är fortfarande ingen som vet hur omfattande förödelsen är. 

Härnösandsbon Gunnar Hällgren från Hoppets Stjärna är nu på väg till Haiti, där han landar i morgon.

Anna Ahlström
anna.ahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista