Timrå

Timrå bröt tung förlustsvit

Timrås mardröm är över i dubbel bemärkelse.
Det svarta spöket Rögle som gett Timrå tre förluster den här säsongen är besegrat.
Den blytunga förlustsviten är bruten efter sex raka förluster.

Inte undra på att det jublades i Timrå efter segern med 2-0 över Rögle.
– Den här segern behövde vi verkligen. Inte minst mentalt, sade Timråtränaren Challe Berglund.

Det var ingen tvekan om att Timråtränaren var lättad. I de tunga förlustmatcherna har han match efter match mässat om att spelarna inte var tillräckligt ödmjuka och tålmodiga - och det har straffat sig i form av misstag som motståndarna utnyttjat.

– Äntligen visade vi ett bra tålamod. Det behövdes verkligen mot ett Rögle som spelade riktigt tight, sade Challe Berglund.

Efter två mållösa och rätt trista perioder var det Timrå som vågade mest i tredje perioden.

– Vi visade att vi ville vinna matchen - och det känns extra skönt att det var rätt spelare som fick pricka in det avgörande 1-0-målet, sade Challe Berglund.

Caslava i hjälterollen
Det blev en verkligt ovanlig matchhjälte. Backen Petr Caslava är en stöttepelare i Timrås defensiva arbete och har bara prickat in ett mål.

– Challe tjatar på att jag har ett bra skott och han vill att jag ska skjuta mer, sade den tjeckiske backen som prickade in 1-0 direkt efter en tekning.

Caslava var riktigt nöjd med sin fullträff.

– Det var skönt att se pucken rassla in i nättaket. Visst var målet skönt, men det var extra skönt att vi vann matchen, sade Caslava.

Rögletränaren Gunnar Persson satsade på att plocka ut målvakten Christopher Nihlstorp för att nå en kvittering i slutminuterna. Men det misslyckades då Timråbacken Sebastian Erixon snappade upp pucken och hittade rätt i den tomma Rögle-buren.

– Vi måste göra mål om vi ska vinna på bortaplan. Det misslyckades vi med i kväll, konstaterade Rögletränaren, som var rejält besviken efter förlusten.

Ger upp slutspelsdrömmen
Persson har tidigare siktat på slutspelet, men med 15 poäng upp till slutspelsstrecket tvingas han ändra målsättning.

– Vi lär inte nå slutspelet om vi vinner alla återstående matcher. Men vi kommer inte att lägga oss ner och dö.

Gunnar Persson och hans mannar vet vad som gäller - kriga om varje poäng för att undvika en plats i kvalserien. Därför var förlusten mot Timrå extra tung eftersom Timrå fick alla tre poängen med sig i bottenkampen.

Ove Byström/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".