Örnsköldsvik

Modo föll mot Färjestad

Dick Axelsson och Lubos Bartecko värvades till Färjestad för att få fart på målskyttet.

Båda nyförvärven levererade direkt med varsin fullträff mot Modo.

För Modo blev mötet med Färjestad i går ytterligare en tung förlust.

8 313 åskådare, nytt elitserierekord i Karlstad, såg Färjestad vinna med 5-2 (0-0, 3-0, 1-2).

– Självklart är jag glad att jag gjorde mål i första matchen, men det viktiga är att jag kan bidra så att laget vinner matcher, sade Lubos Bartecko ödmjukt.

Slovaken, som ingick i en bytesaffär med Bern dit Färjestad skickade Lee Goren, svarade för 3-0-målet i mittenperioden. Färjestads lagkapten Sanny Lindström hittade Lubos Bartecko med en djupledspassning mellan Modobackarna Hans Jonsson och Tomas Mojzis.

Chanslös Zajkowski
Målvakten Mikael Zajkowski hade inte chans på avslutet. Ett handledsskott tätt intill ena stolpen.

– Visst, det var ett snyggt mål, men återigen det viktiga är lagets resultat. Vi gjorde fem mål och det är tack vare det som vi vann matchen över Modo, sade Bartecko som bommade ett friläge i den första perioden.

– Jag hade inte den rätta känslan i handlederna. Jag hade inte åkt skridskor på tre dagar innan jag kom till Karlstad i onsdags, sade Bartecko.

Färjestad kopplade ett grepp om matchen i upptakten av den andra perioden då Dick Axelsson, som gjorde sin första match för Färjestad den här säsongen, pricksköt 1-0 i ett mönsteranfall med kedjekamraterna Marcus Paulsson och Per Åslund. Blott 23 sekunder senare var det finländaren Antti Pihlströms tur att överlista Zajkowski.

– Matchen avgörs under de sju minuter som Färjestad gör sina tre mål. Vi gör oss skyldiga till misstag som straffar sig. Det måste vi undvika om vi vill vinna matcher, sade Miloslav Horava, tränare i Modo.

Paulsson avgjorde
Den första perioden var jämn och ett ledningsmål till Modo hade kanske gett matchen ett annat ansikte. Efter Marcus Paulssons 4-0-mål i upptakten av den tredje perioden kändes poängfördelningen klar.

– Jag tycker att vi spelar av den tredje perioden på ett bra sätt förutom sekvensen i spel fyra mot fyra. Där var vi illa ute, sade Tommy Samuelsson, tränare i Färjestad.

Det var då Mats Zuccarello-Aasen reducerade till 4-2. Ett mål som domaren Thomas Andersson först inte upptäckte. Spelet fortsatte till nästa avblåsning innan Andersson efter videogranskning blåste för mål och vred tillbaka matchklockan en minut.

Modos Josh Green fick avsluta matchen i omklädningsrummet sedan han pucklat på Färjestads Jesper Mattsson och dragit på sig ett lindrigt matchstraff. Mattsson hade dessförinnan tacklat Hannu Pikkarainen vid sargen.

/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".