Härnösand

Polisen tror sig veta vem den döda är

Den döda människa som hittades i skogarna väster om Härnösand i tisdags är fortfarande inte identifierad. Men polisen tror sig veta vem mannen är.

DNA prover har tagit och man väntar nu på svar från rättsmedicin i Umeå, säger kriminalinspektör Jan-Ola Nordin hos Härnösandspolisen.

Försvann för två år sedan
Troligen rör det sig om 40årig Jan-Allan Fällgren från Härnösand som försvann spårlöst efter en cykeltur för två år sedan.

– Det var just i de här trakterna i närheten av Brunne som han skulle cykla i. Vi har även hittat andra fynd som styrker att det skulle vara han. Det gäller t ex kläder, säger Jan-Ola Nordin.

Kroppen hittades i tisdags i mycket oländig terräng.

Oländig terräng
– Det är inte alls säkert att någon svamp- eller bärplockare skulle röra sig i den här terrängen, så det är nog en slump att han råkade hittas just nu. Men det var inte svårt för den som passerade förbi att se att det var en människokropp.

Polisen har inga misstankar om brott men avvaktar besked från obduktionen.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".