Sigbjörn Olofsson vid preskonferensen när han tillträdde som ny direktör i Sundsvall.Foto:Stig Edfast/Arkiv
Västernorrland

Sigbjörn Olofsson får 60 000 i lönelyft

Sundsvalls nye sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson får ett lönelyft på 60 000 kronor i månaden och utöver det har han tillgång till bil och boende i Sundsvall.

Det betyder att han landar på en månadslön på 140 000 kronor, när det slås ihop med lönen han har som sjukhusdirektör i Örnsköldsvik.

– Bil och boende handlar inte om förmåner utan det är något som hör till att man får logi när man har förordnande på flera orter, det gäller andra också. Och han har ingen egen bil utan får använda bilarna i vår bilpool, säger Lars Bohlin.

Förre sjukhusdirektören i Sundsvall, Margareta Rödén hade närmare 100 000 kronor i månadslön, och den behåller hon så länge även efter att hon fått sluta som direktör.

– Enligt hennes avtal ska vi komma överrens om vad hon ska göra nu och vilken hennes nya lön blir, säger Lars Bohlin. Det ska jag prata med henne om när det har lugnat ner sig lite. Eftersom hon har en fast anställning i botten så är hon ju inte uppsagd, det är ett ganska generöst avtal vi har.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".