Sjuksköterskan Nina Heino jobbar sista dagen på sin avdelning i dag. Foto: Anna Ahlström
Sollefteå

Avdelningar försvinner på måndag

Avdelningar slås ihop och sammanlagt 18 vårdplatser försvinner från Sollefteå sjukhus på måndag, när den nya organisationen ska vara i gång. Sjuksköterskan Nina Heino jobbar på en avdelning som försvinner och hon ska själv flytta till en ny avdelning.

- Det är klart att det känns tråkigt. Vi har redan en stor beläggning men vi vill ha kvar sjukhuset och är det här alternativet måste vi göra det bästa för att klara av det, säger hon.

Det är sammanlagt 95 tjänster som försvinner från Sollefteå sjukhus och de första kommer sluta i maj. Många har känt oro och ilska inför det som sker men omorganisationen har trots allt genomförts på bästa möjliga sätt.

- Många har fått komma till tals men det är självklart en besvikelse för många också då många måste lämna, säger Nina Heino.

Även Frida Lassen som sitter i styrelsen för vårdförbundet i Sollefteå tycker att ledningen har klarat av arbetet.

- De har förstått att de måste ha med personalen på det här, säger hon.

Personlaen har blivit lovade att de inte ska behöva springa fortare för att klara av sitt arbete. Men Nina Heino vet inte hur det ska fungera i verkligheten.

- I nuläget känner jag mig tveksam. Det är så mycket som känns oklart men samtidigt försöker jag tänka positivt - på något sätt ska det gå, säger Nina Heino.

Anna Ahlström
anna.ahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".