kramfors

Kramfors tennisgymnasium etablerar sig

Med elever från Sverige, Finland, Norge och Ryssland är tennisgymnasiet i Kramfors på väg att etablera sig på allvar i tennissammanhang.

Kommande vecka har klubben i Kramfors två unga tjejer med på EM i Holland.

En del i framgångarna spelar säkert tennisinstruktörerna. Caxton Njuki delar sina 20 arbetsveckor på tennisgymnasiet med att vara både instruktör och talangscout.

Tennisgymnasiet i Kramfors har funnits sedan 1993, det här läsåret finns det 25 elever som dels läser vanliga gymnasieämnen, dels ägnar många veckortimmar åt sin sport, tennisen.

Det är inget riksintag i egentlig mening vilket gör att kommunen inte får nåt bidrag från riksidrottsförbundet men ändå kommer elever från alla hörn av Europa till Kramfors.

Här har funnits elever från både Ryssland och Norge och den mest meriterade eleven genom åren är Mia Pavelainen som spelat i federation Cup för Finland.

Det är dem här talangerna som Caxton Njuki försöker hitta. De senaste exemplen är Susanne Celik och Brenda Njuki som båda ska spela i EM i nästa vecka. Båda börjar tennisgymnasiet i Kramfors till hösten, innebär att Susanne Celik lämnar Örebro till förmån för Kramfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".