Sundsvall

Döms för våldtäkt mot barn

En man i 50-årsåldern från Sundsvall döms mot sitt nekande till 2 års fängelse för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande.

Han ska också betala skadestånd på 95 000 kronor till flickan, enligt domen från Sundsvalls tingsrätt.

Enligt domen har mannen skickat flera mail och sms med sexuella anspelningar till flickan och bland annat en bild på sitt könsorgan. Rätten har däremot inte fått se mail eller bilder eftersom allt varit raderat kort innan polisanmälan gjordes.

Mannen är bekant med flickans familj och han skulle hjälpa henne med hennes dator när han började ofreda henne sexuellt, enligt domen. Vid ett tillfälle har han också tagit på flickan på ett sätt som är med samlag jämförbart, enligt Tingsrätten.

Det mesta i domen är baserat på flickans uppgifter och som rätten finner som trovärdigt.

Åklagaren har också kunnat visa att mannen och flickan haft en omfattande kontakt via mail, sms och msn. Under 12 dagar hade mannen skickat 280 sms till flickan.

Några vittnen har också bekräftat att flickan berättat för dem om saker som hänt.

Mannen som döms till det lägsta fängelsestraffet som är praxis för brottet ska också stanna i häkte där han varit sedan mitten av december.

Fram till den 22 februari kan domen överklagas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".