Medelpad

Fängelse för sexövergrepp mot barn

En 38-årig man boende Medelpad döms i Sundsvalls tingsrätt till 1 år och 4 månaders fängelse för sexuellt övergrepp på barn. Han döms också att betala 120 000 kronor i skadestånd till flickan.

Mannen har vid flera tillfällen under ett och ett halvt års tid genomfört sexuella handlingar med ett minderårigt barn, enligt domen.

Han har bland annat vid ett tillfälle gnuggat sitt kön mot flickans skinkor och fått utlösning över hennes rygg. En handuk som han torkat flickan med hade spår av sperma som kunnat bindas till mannens DNA.

Mannen har nekat till brotten och gett en annan förklaring till DNA-spåren och också sagt att han bara smort in barnets rygg med en salva. Men Sundsvalls tingsrätt anser att barnets berättelse är mer trovärdig än mannens och dömer honom till fängelse i 1 år och 4 månader och även till att betala skadestånd på totalt 120 000 kronor till flickan.

Domen kan överklagas till den 22 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".