Hasse Gustafsson och Berit Widenskog ska på melodifestivalen. Foto: Anna Ahlström
Örnsköldsvik

Svårt att sälja biljetter till genrep

Det finns fortfarande biljetter kvar till Melodifestivalen i Örnsköldsvik, både till deltävlingen i morgon kväll och genrepen.

Till genrepet i kväll fanns det på förmiddagen 180 biljetter kvar. Till genrepet i morgon är 1 800 biljetter fortfarande osålda. Att det är många biljetter kvar till genrepet på lördag oroar inte företaget som har hand om biljetterna. De räknar aldrig med att sälja ut alla biljetter till det genrepet vid deltävlingarna. Det brukar bara göras vid finalen i Stockholm.

Till deltävlingen i morgon kväll släpptes de över 100 nya biljetter i går kväll och i dag fanns det bara runt 70 kvar.

- Biljetterna går åt och hur läget ser ut förändras hela tiden, säger AnneSofie Westerlind, på turistbyrån i Örnsköldsvik.

En som var glad när han i morse upptäckte att det fanns biljetter kvar till genrepet i dag var Anders Östberg.

- Det trodde jag aldrig och jag gick tag på biljetter på parkett till och med, säger han.

Att det finns biljetter lediga på parkett till genrepet i kväll kan bero på exempelvis sponsorer eller företag som lämnar tillbaka sina biljetter.

En biljett till melodifestivalen kostar med 425 och 635 kronor. Men att det skulle vara för dyrt tycker inte arrangörerna. Örnsköldsviksbon AnnSofie Lilja tycker därempt att det är lite för dyrt.

- Jag skulle inte betala så mycket för en biljett, säger hon.

Men en som gladeligen betalar mycket för en biljett är Hasse Gustafsson.

- Det är min hobby. Jag kan lägga ner hur mycket pengar som helst på det. Det är pengar som andra lägger på skidsemester eller liknande, säger han.

Anna Ahlström
anna.ahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".