Västernorrland

Färre sägs upp på Länssjukhuset

Idag presenterar Landstinget det sparförslag som kommer att gälla för Länssjukhuset Sundvsall/Härnösand. 700 personer har varslats, men enligt källor till Sveriges Radio Västernorrland kommer så många inte att behövas sägas upp.

42 vårdplatser ska dras in, hälften av alla verksamhetschefer och samtliga divisionschefer sägas upp och varslet på 700 personer kommer sannolikt inte att genomföras fullt ut, betydligt färre kommer att bli uppsagda, enligt Sveriges Radio Västernorrlands källor.

Uppgifterna bekräftas delvis av moderata oppositionsrådet i Landstinget Jacomina Beertema.

Enligt henne sparas också mellan 20 och 27 miljoner mer i nuvarande förslag, jämfört med tidigare, beroende på hur man räknar.  Även hon säger att nuvarande förslag är mycket likt det som tidigare sjukhusdirektören arbetade med och att betydligt färre än de 700 varslade kommer att sägas upp.

– Det är i stort sett samma sak fast man gör på ett annat sätt och jag förstår inte varför man skapat all den här turbulensen för så lite, säger Jacomina Beertema.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".