João Pinheiro (S) KimOttosson (V) Anita Bdioui (S) och Ingrid Möller (MP). Foto: Stig Edfast
Sundsvall

Satsning på sommarjobb

Det blir fler sommarjobb för unga, men lärarfacken kan möjligen bli besvikna nu när den politiska majoriteten i Sundsvall redovisar hur man vill använda de 72 extramiljoner man fick i engångsbidrag av regeringen. 100 lärarjobb är i fara i kommunen men inga pengar öronmärks just för att rädda jobb säger kommunstyrelsens ordförande Anita Bdioui

Till avtalspensioner går 17 miljoner och avsikten är att äldre ska kunna gå i tidig pension och att yngre därmed ska kunna stanna på jobb.

Socialtjänsten och Barn- och utbildningsförvaltningen får vardera tio miljoner för att underlätta omställningsarbetet, Socialtjänsten ytterligare fem miljoner för kompetensutveckling av personalen, till exempel för att fler ska kunna ta körkort.

Totalt fördelas ca 50 miljoner kronor medan 22 sparas i en reserv för till exempel höjda socialbidragsavgifter.

En särskild satsning görs på ungdomar i sommar, 500 extra sommarjobb, det är det viktigaste och det är majoriteten helt överens om.

Stig Edfast
stig.edfast@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".