Ånge

Postvarsel berör inte Ånge

Så många som 2000 anställda i Sverige och Danmark kan komma att sägas upp från Posten Norden AB, det berättade Postens VD Lars G Nordström idag.

I Ånge finns det sen tidigare en oro för paketterminalens framtid, men enligt Sune Sjödin, ordförande för fackförbundet Seko logistik, förändrar inte dagen besked situationen för Ånge.

– Det finns ingen direkt koppling till paketterminalen i Ånge och det man gör inom logistik, och att man tittar över terminaläget. Allmänt är det ju så att går det dåligt för postkoncernen så blir det ju ett ökat rationaliseringstryck på alla enheter, säger han.

Bakgrunden till sparpaketet på 2000 personer är en förlust för Posten på närmare 700 miljoner kronor för det sista kvartalet 2009.

Förlusten beror allra mest på färre och färre brev - - och det är också där posten tjänar sina stora pengar.

Oron för paketterminalen handlar om att posten vill förändra sin pakethantering i Norrland - - och ett förslag går ut på att stänga paketterminalen i Ånge.

och det är en förändring som skulle spara väldigt lite pengar i sammanhanget - - enligt Sune Sjödin ....

– Enligt arbetsgivaren tjänar man mellan 10 och 15 miljoner kronor på att göra om i Norrland.

Posten Norden har en total omsättning på omrkring 45 miljarder kronor.

Men hur det blir med paketterminalen är fortfarande oklart - - besked inom 6-8 veckor är det senaste beskedet men det kan också dröja längre ...

– Det här känns inte bra för personalen, att ha ett svärd hängande över sig varje dag, säger Sune Sjödin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista