En pinne för Timrå

I elitseriehockeyn igår förlorade Timrå mot Skellefteå med 5-4 efter förlängning. Men det var en match som Timrå ledde flera gånger så det var en lite onödig förlust sa Timrås tränare Challe Berglund efter matchen.

Det märktes på både Skellefteå AIK och gästande Timrå IK att det har varit speluppehåll under några veckor. Tempot var högt och procentsatsen för misstag var också tämligen hög, men de drygt 5 000 i publiken trivdes med all säkerhet. Chanser var det gott om för båda lagen. Främst var det de respektive lagens förstaformationer som var heta för dagen.

I Skellefteå är det Jimmie Ericsson, Brad Moran och Fredrik Warg som bildar förstaformation och de har haft dålig utdelning innan uppehållet.
– Vi har inte gjort så många mål, men vi har haft massor av chanser och har spelat ganska bra, tyckte Ericsson.

Gästande Timrå ledde efter första perioden med 1-0 och ökade på den ledningen bara 33 sekunder in i andra perioden.
– De körde en variant och vi var inte riktigt med där, tyckte Ericsson.

Skellefteås replik kom fort. Brad Moran kunde reducera till 1-2 bara 18 sekunder efter Timrås mål. Kort därefter kom även kvitteringen till 2-2. Christian Söderström sköt ett lurigt skott från offensiva blålinjen och pucken hittade in bakom Anders Lindbäck i Timråkassen.

Lagen gjorde ett varsitt mål i mittenperioden och det var oavgjort, 3-3, inför den tredje perioden.

Timrå, som är i stort behov av poäng, fick på nytt ett väldigt viktigt ledningsmål efter 4.54. Martin Sonnenberg slog in 4-3 på tennis.

Timrå spelade skickligt av tiden, men då klev Jimmie Ericsson fram. Det började med den sena kvitteringen. När klockan stod på 17.13, kort efter timeout av hemmalaget, slog Jimmie in pucken mellan benen bakom Lindbäck.
– Jag fick en bra passning av Warg och sköt i skäret.

Ericssons kvittering innebar att det var 4-4 efter ordinarie tid. Förlängning är dock inte något som passar Skellefteå. Innan lördagens förlängning mot Timrå hade hemmalaget inte vunnit en enda match på ordinarie tid den här säsongen.
– Vi har inte haft riktigt rätt tänk tidigare. Det var oerhört viktigt att vinna igen i förlängning. Det är snart slutspel och då är spel i förlängning rätt viktigt.

Ericsson avgjorde matchen med drygt en minut kvar att spela. Hans avslutning var riktigt vacker. – Både backen och deras målvakt gick hårt på mig, så jag valde att gå runt kassen.

Lindbäck var bortgjord och Ericsson kunde trycka in pucken i tom kasse. Målet var Ericsson tredje poäng i matchen. Det innebar att Skellefteå hakar på i kampen om tredjeplatsen i första hand. Timrå har det fortsatt kämpigt i nedre regionen av tabellen.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista