Elitseriehockey

Modo tappade poäng i slutsekunderna

Sex tiondelar av en sekund.

Så mycket var det kvar när Skellefteås Christian Söderström kvitterade till 2-2 borta mot Modo.

Med så mycket kan också Modos slutspelsplats ha gått förlorad.

(TT)
I och med tvåpoängaren borta mot HV i lördags gick Modo för första gången upp på slutspelsplats sedan i oktober. Med tre omgångar kvar behövde laget, med ett relativt enkelt avslutningsprogram, "bara" ta två poäng mer än Luleå.

Det kan ha spruckit direkt. Vinner Luleå mot Södertälje i tisdagsmatchen är norrbottningarna förbi igen.

Modo vek ned sig mot Skellefteå, såg oerhört nervöst ut. Nu saknades tre man - bland annat Markus Näslund - och flera av spelarna var osäkra startande inför matchen. Förmodligen grasserar magsjuka i laget. Å andra sidan hade Skellefteå sex spelare borta, bland annat fyra avstängda efter det stora slagsmålet mot Södertälje i lördags.

– Självklart är jag besviken när vi är så nära tre viktiga poäng, sade Modos tränare Hannu Aravirta.

– Men det är bara att acceptera resultatet.

Accepterar du därmed också ditt lags insats?

– Nej. Speciellt i andra perioden spelade vi mycket nervöst. Det var en ny situation för oss, när vi legat under slutspelsstrecket så länge.

Modo var i brygga i mittperioden mot ett hårt arbetande och klokt Skellefteå. Målvakten Roman Malek räddade Modo från ett ras där. 1-1 inför sista och Modo såg ändå ut att ta chansen när Peter Forsberg med drygt sex minuter kvar pricksköt 2-1. Men det höll inte. Skellefteå tog ut målvakten i power play på slutet, fortsatte med tom kasse när Modo fick in sin femte spelare och fick jättetryck.

Modo hade flera chanser att få ut pucken, men misslyckades och till slut hamnade den hos Christian Söderström mitt i "slottet". Söderström sköt och när domaren pekade på pucken i målet stod matchuret på 20.00 Efter videogranskning pekade han också på mittpunkten. 2-2.

Tv-bilder visade att det var sex tiondels sekund kvar när pucken gick in. Förlängningen blev mållös. Skellefteås tränare Hans Särkijärvi var helnöjd, inte minst som Modo lyckades kvittera med två sekunder kvar och sedan avgöra i förlängningen senast lagen möttes i Örnsköldsvik.

– Vi spelar bra hockey nu och jag tror vi är svåra att möta. Vi har väldigt bred verksamhet och det kändes tryggt att nu matcha spelare som inte haft så mycket speltid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".