Elitseriehockey

Timrå och Luleå i avgörande match

Timrås slutspelshopp lever vidare trots att man bara fick med sig en poäng från hemmamötet med Djurgården.

Nu avgörs allt i den sista matchen mot Luleå.

– Drömmen var att få till en avgörande match i sista omgången och nu har vi det, säger Timrås tränare Challe Berglund.

Matchen var mellan Timrå och Djurgården, men nästan samtliga 6 000 på läktarna följde även händelserna på resultattavlan allt mer ju längre matchen pågick.

Där fick de till slut se ett slaget Modo bli bortspelat helt ur slutspelsstriden och Luleå vinna, men först i sudden borta mot Rögle.

Det öppnar för en helt avgörande match mellan Timrå och Luleå på lördag, sedan Timrå själva, trots ett enormt tryck i sista perioden fått nöja sig med 2-2 och en poäng efter att Björn Svensson styrt in kvitteringen två minuter in i tredje.

– Låt mig säga så här, det var ingen i hemmapressen som trodde att vi skulle få till en avgörande match, men jag tror nog alla är lika glada över det, säger Challe Berglund och fyrar av ett leende.

Det fanns all anledning till det trots att det inte blev tre poäng den här gången. Inför sista matchen skiljer nu två poäng upp till Luleå på den sista slutspelsplatsen och Timrå måste således ta tre poäng på lördag.

– Drömmen var att få till en avgörande match i sista omgången och nu har vi det, säger Timråtränaren.

Men han erkände också hur nära det var att man ställde till det på allvar för sig själva i det nervösa slutskedet.

--"Nygge" (assisterande tränaren Per Nygårds) har skrivit upp en tabell i båset, men det var massa räknefel i den. Så med 1.30 kvar höll vi på att ta ut vår målvakt i jakten på ett segermål, men det var Anders Lindbäck själv som korrigerade det, berättar Challe Berglund.

På övertiden trodde stora delar av hemmapubliken också att Timrå hade ett segermål inne, men efter videogranskning så kunde det konstateras att pucken aldrig var över mållinjen.

I Timrålägret är man positiva inför avslutningen i Luleå.

– Det är en svår motståndare, men vi har å andra sidan en bra trend på bortaplan nu, säger Berglund.

Vars Timrå har haft bra form länge nu.

– Det är möjligt att vi är i bättre form, men de vann i dag så just nu har de bäst form, säger Challe Berglund.

Även för Djurgården var poängen viktig. Chansen att nå andraplatsen i serien lever in i det sista. – Vi vill självklart nå så högt som möjligt och få favör av hemmaplan om vi når långt i slutspelet, säger lagets assisterande tränare Mikael Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista