Kritik mot att grundsärskolan försvinner

Grundsärskolan i Örnsköldsvik håller på att avvecklas. Kommunen vill istället integrera de lätt utvecklingsstörda barnen i den vanliga grundskolan. Lena Hägglöf, specialpedagog på Ängetskolan, är kritisk till att alternativen för barnen minskar. Hon tror det finns en risk för att handikappade barn känner sig isolerade på den vanliga skolan, det säger hon till radio Västernorrland.
Särskolan i Örnsköldsvik är bland de främsta i landet när det gäller integration och individanpassning. Det säger en revisorsrapport som kom strax före årsskiftet. Föräldrar till lätt förståndshandikappade barn har hittills haft möjlighet att välja en grundsärskola, där barnen går tillsammans i en liten klass med speciallärare och assistenter. Men det alternativet kommer att försvinna. Det politiska målet är att dom förståndshandikappade barnen ska kunna gå med andra elever; i en skola för alla.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".