Hungerstrejkande till sjukhus

Frälsningssoldaten Ferensce Sceplaky som hungerstrejkar för att handikappade André Lockner ska få vara på dagcenter i Sundsvall åkte in till sjukhus idag. Samtidigt har Härnösands kommun beslutat sig för att utreda fallet André Lockner på nytt.
- Igår träffade jag förvaltningschefen för vård- och omsorgsnämnden och gav uppdraget att utreda förutsättningarna för en plats på dagcentret i Sundsvall, säger Ann Kristine Myrgren (s), ordförande i Vård- och omsorgsnämnden i Härnösand. Ference Sceplaky togs idag till sjukhuset, mycket svag och med högt blodtryck. - Det är klart jag är rädd för lidandet. Men jag är inte rädd för döden, för där vet jag var jag kommer, säger Ference Sceplaky till Radio Västernorrland. Senare på dagen fick han lämna sjukhuset. Ann Kristine Mygren (s) vill däremot inte kommentera om Ference Sceplakys hungerstrejk har påverkat nämndens agerande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista