Protestbrev mot scenhuset i Sundsvall

Kulturnämnden i Sundsvall har under den senaste tiden fått flera brev som handlar om scenhuset.Och dom flesta brevskrivarna vill inte se något nytt scenhus.

Ett epost brev kommer från en utflyttad Sundsvallsbo, som vanligtvis talar om sin hemkommun med stolthet. Nu skriver hon: att hon skäms över dom dumheter kommunen tar för sig.


Epost-brevets författare, en kvinna som nu bor i Göteborg, tror inte att någon att vilja flytta till Sundsvall på grund av ett scenhus.


-Vad folk vill ha är först och främst ett jobb, därefter god barnomsorg, skola, vård och så vidare”, skriver hon.


En annan brevskrivare, med signaturen ”Har alltid varit sosse”, undrar om socialdemokraterna vill vinna nästa val, och menar att det är många som tycker likadant - alltså inget scenhus.


En 16 årig pojke undrar hur:


-Ni socialdemokrater seriöst kan driva den här frågan om att bygga ett scenhus för skattebetalarnas pengar utan att ens fråga om det är vad befolkningen vill?”


Han uppmanar till bygge av:


-Nått som den vanliga människan kan glädja sig åt”.


En brevskrivare är också upprörd över att den gamla barnkrubban i teaterkvaretet måste rivas om scenhuset byggs.


Skandal, enligt brevskrivaren som menar att:


-En kommun som behandlar sitt kulturarv på det sätt ni planerar att göra skämmer ut sig och avskräcker människor från att komma hit”


Margareta Johansson, som svarar på breven, skriver att det skulle kosta kommunen ungefär lika mycket att rusta upp teaterkvarteret som att bygga ett nytt scenhus - ungefär 50 miljoner.