Huvudmisstänkt nekar till skottlossning

I dag har rättegången i Sundsvall hållt på hela dagen där en man är åtalad för att ha avlossat flera skott i centrala stan i november. Två män, som också är åtalade, skadades vid skottlossningen men klarade sig. Ytterligare en man är åtalad för att ha hjälpt den huvudmisstänkte att fly.

Under dagen har de fyra åtalade i målet hörts. Den misstänkte skytten nekar till att det var han som sköt. Han säger att han blev misshandlad av de två personer som senare blev skadade när skotten föll och även om han befann sig där skotten avlossades såg han inte vem som sköt.


Personen som står åtalad för att ha hjälpt den huvudmisstänkte att fly tar däremot på sig skotten. Han säger att han sköt ner i marken för att skrämmas och skadorna uppkom genom att skotten studsade tillbaka upp från marken.


Personen som blev skjuten i bröstet nekar till anklagelsen om misshandel och menar att han enbart försökte lugna ner den misstänkte skytten och få slut på bråket så fort som möjligt.


Den fjärde personen blev skjuten i benet och hörs just nu. Han nekar också till anklagelsen om misshandel och sprang till platsen där skotten avlossades för att hjälpa sin kompis.


I morgon avslutas rättegången med vittnesförhör som åklagare Lisa Eriksson hoppas ska stärka hennes fall.