Fängelsekrav i knarkhärva

I rättegången mot de sju män från Härnösand och Hedemora som misstänks ha planerat att smuggla in stora mängder heroin yrkade åklagaren på hårda fängelsestraff.
Vid rättegången mot de åtalade männen höll åklagare Catharina Wikner sin slutplädering vid Falu tingsrätt idag. Åtalet gäller bland annat grovt narkotikabrott och förberedelse till grov varusmuggling, och dom åtalade är misstänkta för att planerat att smuggla in omkring 17 kilo heroin till Sverige från Tyskland och Österrike för cirka två år sedan. Åklagaren yrkar på hårda straff för alla sju; 14 respektive 12 års fängelse för huvudmannen och hans kurir, båda från Hedmora. Hon yrkar också på att dom tre männen från Härnösand som är inblandade i härvan ska dömas till nio, sex samt tre års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och vårdslöshet med narkotika. Sex av dom åtalade har erkänt vissa delar av dom 17 åtalspunkterna, utom huvudmannen som förnekar all inblandning i heroinhärvan. Han hävdar att han endast har sysslat med att smuggla flyktingar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista