Kammaråklagare Katarina Becker. Foto: Fredrica Modin
Sundsvall

Restaurangägare anhållna

Uppdaterad kl. 15.01
Tio restaurangägare i Sundsvall har anhållits nu på morgonen misstänkta för grova bokföringsbrott och medhjälp till bokföringsbrott. Tillslaget har planerats av polisen, åklagare tillsammans med Skatteverket.

I nuläget kan inte kammaråklagaren Katarina Becker gå in på hur pass stora belopp det handlar om men hon säger att det krävs mycket betydande belopp för att brottet ska rubriceras som grovt.

– Förmodligen kommer brottstiden att utökas och även beloppen som det rör sig om att öka under utredningens gång, säger hon.

Under dagen har det gjorts husrannsakningar både i de misstänktas bostäder och på de aktuella restaurangerna. Tillslaget har planerats en längre tid av åklagare och skatteverket och den senaste veckan har även polisen kopplats in för att kunna göra tillslaget.

– Det rör sig om vanliga restauranger som har lunch eller kvälls serveringar och alla ligger centralt i Sundsvall, säger hon.

Ingen av de anhållna är sedan tidigare kända av polisen och Katarina Becker bedömer tillslaget som lyckat eftersom man har fått tag på alla tio personer man ville få tag på.

Fredrica Modin
fredrica.modin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".