Kostnaderna för Himlabadet har skjutit i höjden. Bild: Sundsvall Arena
Sundsvall

Kommunen kritiseras för Himlabadet

Kommunstyrelsen i Sundsvall får kritik av kommunens revisorer på kostnadsutvecklingen när det gäller Himlabadet och för att inte fullmäktige informerats om de skenande kostnaderna.

– Revisorerna har rätt, säger kommunstyrelsens ordförande Anita Bdioui (S) i en kommentar.

I revisionsberättelsen 2009 riktar kommunens revisorer skarp kritik och en anmärkning mot kommunstyrelsen för bristfällig uppföljning och uppsikt avseende investeringarna i Himlabadet.

Igår skickade kommunens revisorer revisionsberättelsen till Sundsvalls kommun.

I Revisionsberättelsen står bland annat att läsa:

"Vi riktar anmärkning mot kommunstyrelsen för bristande uppföljning och kontroll/britsfällig uppsikt avseende investeringarna i Himlabadet, som beräknas bli närmare 200 mkr högre än vad kommunfullmäktige har anvisat för ändamålet. Eftersom investeringsbeloppet väsentligt avviker från fullmäktiges beslut anser vi att fullmäktige borde ha fått ärendet för ställningstagande".

Och kommunledningen är nu snabb på att reagera på kritiken.

– Revisorerna har rätt i sin kritik och vi tar den på största allvar säger kommunstyrelsens ordförande socialdemokraten Anita Bdioui i en kommentar.

Kommunstyrelsen kommer att kallas till ett extra sammanträde den 23 mars där revisorernas rapport ska diskuteras. Då kommer kommunstyrelsen också att skriva ett yttrande till kommunfullmäktige.


Stig Edfast
stig.edfast@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista