KUMLARYMLINGARNA GREPS I ÖRNSKÖLDSVIK

De tre Kumlarymlingarna greps vid 23-tiden på torsdagskvällen i centrala Örnsköldsvik. Ingen människa skadades vid aktionen.

Efter gripandet överlämnades de tre fångarna, som fritogs i söndags, till kriminalvården. De skulle under natten placeras i häkte eller på någon sluten anstalt.


En man och en kvinna som påträffades tillsammans med de tre rymlingarna förhördes under natten av polisen. De sitter nu anhållna, misstänkta för grovt skyddande av brottsling.


Gripandet av rymlingarna var ett samarbete av länspolisen och nationella insatsstyrkan, det berättar Leif Johansson, insatsledare på polisen i Örnsköldsvik.


Enligt polisen kom det in tips under torsdagen om att rymlingarna skulle finnas i Örnsköldsvik. Först arbetade polisen med uppgifter att de fanns i en fastighet söder om Örnsköldsvik. Senare, efter spaningsarbete, stod det klart att rymlingarna istället fanns i centrala Örnsköldsvik.


En stor polisstyrka spärrade av området, men själva gripandet skedde utan dramatik. Först kom två av rymlingarna ut ur lägenheten och greps, sen bröt sig polisen in i lägenheten och grep den tredje rymlingen.


De tre rymde från Kumlaanstalten i söndags. De hade alla långa straff för bland annat rån och misshandel och betraktas av polisen som farliga.