Hungerstrejk avbruten

Igår kväll avslutade frälsningssoldaten Ference Szeplaky sin hungerstrejk till förmån för André Lockner i Härnösand, trots att ingenting är beslutat ännu.
Enligt Szeplaky är det kommunfullmäktiges ordförande Gulli Nylund som har fått honom att avbryta strejken. När Szeplaky inledde hungerstrejken var hans avsikt att gå i döden för att André Lockner skulle få vistas på ett dagcenter i Sundsvall där han har möjlighet att tala teckenspråk med sina arbetskamtrater. Men nu menar Szeplaky att uppdraget har förändrats, genom att kommunfullmäktiges ordförande har vädjat till honom att sluta. Han menar att hennes vädjan är ett teckan på att hans mission har fått ett annat innehåll och att han inte behöver dö för saken. På fredag fattar Vård-och Omsorgsnämnden beslut om ifall André Lockner får vistas på dagcentret i Sundsvall eller inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".