Örnsköldsvik

Bygge kräver isbrytare

Utbyggnaden av Ulvö hotell tvingar nu fram isbrytarhjälp för att öppna farleden mellan Köpmanholmen och Ulvön. Vi har precis fått reda på att den här isrännan mellan Köpmanholmen och Ulvön kommer att brytas redan i morron onsdag.

MF Ulvön har stått vid kaj sedan den 22 februari, oförmögen att jobba i den is som är nära halvmetern tjock just nu. Istället har en svävare och ett antal skotrar kört både människor och byggmaterial ut till Ulvön. Det räcker inte, byggfolket och näringsidkare skriker efter båthjälp.

– Det är framförallt utbyggnaden av Ulvö hotell som gäller, säger Sten Nordin. Men vi jobbar också med att kajbygge och dessutom är det några privata aktörer som håller på att bygga.

I slutet av veckan är det tänkt att isbrytare ska bryta upp en isränna. Sedan kommer det att jobbas dygnet runt för det är bl.a. ett 20-tal betongbilar som ska ut på Ulvön.

Vem ska betala för den här tidigarelagda isrännan?

– Som kommun har vi ju ett trafikansvar men vi förhandlar med de privata aktörerna också som kommer att betala en viss summa, avslutar Sten Nordin.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista