Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kravmärkt kött - en bristvara trots många ekologiska jordbruk

Publicerat måndag 26 januari 2004 kl 07.39
Det är svårt att köpa lokalproducerat ekologiskt kött i Västernorrland. Och det trots att Västernorrland tillsammans med Jämtland, har FLEST ekologiska jordbruk i Sverige.

Lars Strindin driver ett ekologiskt och KRAV-märkt jordbruk i Sidensjö, utanför Örnsköldsvik. Hans produkter FINNS visserligen i butikerna, men då UTAN krav-märkning.


- Vi har inget KRAV-märkt slakteri här i Norrland, vad jag vet.


Så det ekologiska köttet blandas med det vanliga köttet, säger Lars Strandin.


Lars Strindin har bedrivit ekologiskt KRAV-märkt jordbruk sen 1995. Han har under åren märkt ett allt större intresse bland konsumenterna för sina produkter. Men också från andra bönder i Västernorrland, som i allt större grad ställer om till ekologiskt jordbruk.
Att västernorrland ligger i topp när det gäller ekologiskt jordbruk borde man ta vara på, och använda som en konkurrensfördel, säger Lars Strindin


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".