Timrå

Uppförsbacke för Timrå

Timrå förlorade den fjärde kvartsfinalmatchen i ishockey mot HV 71 igår med 2-0. HV kopplade greppet redan tidigt i matchen och Timrå hade det sedan svårt att komma tillbaka. En vinst på fredag är nu ett måste om Timrås säsong inte ska ta slut.

Förra säsongen vände HV 71 underläge 1-3 i matcher till seger 4-3 i kvartsfinalserien mot Timrå.

Nu måste Timrå göra samma sak.
– Vi har bra självförtroende och är helt inställda på att vända detta, sade Timrås målvakt Anders Lindbäck efter matchen.

Det ser mörkt ut för Timrå. HV 71 vann fjärde matchen relativt enkelt med 2-0 och leder nu med 3-1 i matcher.

Timrå måste därmed vinna samtliga tre återstående matcher. Två av dem spelas i Jönköping, så det ska mycket till för att det ska lyckas.
– Det är absolut ingen omöjlighet. Vi har visat att vi kan spela bra mot HV, även här på bortaplan. Vi har ju varit med i varje match i kvartsfinalen, sade Anders Lindbäck.

Timrås hopp i den här kvartsfinalserien står i hög grad till just Lindbäck. HV har skjutit fler skott i samtliga fyra matcher, men Timråmålvakten har varit riktigt bra.
– Jag har bara vunnit en match åt oss. Precis som hela laget måste jag kanske höja mig ett snäpp till, sade Lindbäck.

Timråmålvakten har överglänst HV:s Stefan Liv. OS-reserven Liv har inte varit dålig, men han har inte alls behövt göra samma nytta som Lindbäck.

På onsdagen sköt bortalaget bara 17 skott på HV-målvakten.
– Vi hade många bra anfall men vi sköt för lite i dag, konstaterade Timråmålvakten.

HV:s samspelta förstafemma gjorde båda målen. Martin Thörnberg gjorde sitt tredje slutspelsmål och Johan Davidsson sitt andra.

Även Jukka Voutilainen, David Petrasek och Pasi Puistola har fått en bra start på slutspelet. -Den femman innehåller ju fem av elitseriens bästa spelare, de sätter bra tryck på oss, sade Lindbäck.

Thörnbergs 1-0 kom efter bara 45 sekunder av matchen.
– HV kom ut hårt men hade också otrolig tur som fick 1-0 efter en felstuds. Tyvärr präglade det resten av matchen, vi kom aldrig riktigt in i det i dag.
– Nu laddar vi om för femte matchen, vinner vi den ser det riktigt bra ut igen, sade Anders Lindbäck.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".