Anna Rehn och Terese Andersson, nya spelare i Matfors IF. Foto: Björn Persson
Sundsvall

Matfors värvar allsvenskt

Damfotbollslaget Matfors IF har förstärkt truppen med två allsvenska spelare. Det är Umeåtjejerna Anna Rehn och Terese Andersson som skrivit på för klubben. De kommer närmast från Umeå Södra som 2008 spelade i Allsvenskan.

Försvarsspelaren Anna Rehn född -82, var lagkapten i Umeå Södra FF som vann Norrettan 2007 och spelade i Damallsvenskan så sent som 2008 med samma klubb, där hon spelade från start i 20 av 22 matcher. Under fjolåret spelade hon halva säsongen i Norrettan för just Umeå Södra FF innan hon flyttade till Sundsvall.

Anfallspelaren Terese Andersson född -84, spelade under samma period också hon i Umeå Södra FF men har även gjort en säsong i Umeå IK:s spelartrupp (2003). Under säsongen 2008 spelade hon 15 matcher och gjorde 1 mål i Damallsvenskan.

– Med dessa två spelare i laget blir vi konkurrenskraftiga och vi räknar med en trevlig säsong som nykomlingar i division 2 södra Norrland, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".