Västernorrland

Mantec drar ut på tiden

Konsultfirman Mantec är inte klar med rapporten som ska fungera som underlag för förhandlingar med facken på Länssjukhuset Sundsvall/Härnösand.

Nu hastar det, enligt den högsta politiska ledningen.

– Så snart som möjligt måste det här vara klart, för att det politiska beslutet ska hålla och för att vi ska kunna fortsätta med processen, säger Elisabet Strömqvist, landstingsråd och socialdemokrat.

Sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson säger idag till Sveriges Radio att det inte är sagt något datum för när Mantec ska vara klara.

Samtidigt säger han att det är självklart att det kommer att påverka när sparförslaget kan träda i kraft. Men innan rapporten är klar kan han inte svara på om det blir en försening eller hur mycket den kostar.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Lars Bohlin säget att det är viktigare med bra underlag än att forcera fram kompletteringar till rapporten.

Landstingsrådet Elisabet Strömqvist, håller med. Hon tycker inte att det är konstigt att det inte finns något slutdatum för inlämningen av rapporten. Men hon hade varit glad om den hade varit klar nu:

– Vi ska se hur länge vi behöver Mantec och när vi kan avsluta samarbetet med Mantec. Och det har ju kommit sig av att det blev ett omtag till.

Så ni vill avsluta det här samarbetet så fort som möjligt?

– Så snart det är möjligt, ja.

Fredrica Modin
fredrica.modin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".